De groene vingers van BKdLDe groene vingers van BKdL

Terug naar overzicht

De groene vingers van BKdL

wo. 12 oktober

Hoe dierbaar is onze natuur? En hoe houden we onze leefomgeving zo groen en schoon mogelijk? Het zijn vragen die iedereen aangaan. Voor Bureau Karin de Lange is duurzaamheid een belangrijk thema. Zo schreven we eerder over duurzaam vastgoed voor C2N. En over het programma Duurzame Logistiek voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Ook deden we opzienbarende ontdekkingen over biodiversiteit voor Kien. Groen! is onze nieuwste productie. Deze special van Geel! gaat over Rijkswaterstaat als duurzame uitvoeringsorganisatie.

Groen!

In 2012 wil Rijkswaterstaat dé toonaangevende en duurzame uitvoeringsorganisatie van de rijksoverheid zijn. Een handvol pioniers ging daarom op duurzaam avontuur. Bureau Karin de Lange beschreef de resultaten in Groen!. In deze speciale bijlage van het bedrijfsblad Geel! ervaren medewerkers dat duurzaam werken bij Rijkswaterstaat net zo vanzelfsprekend is als het kopen van spaarlampen.

Trouw aan Geel!

Duurzaam denken, duurzaam doen. Dat was de centrale insteek van deze achtpagina's tellende special. Gevuld met artikelen die het duurzaamheidsbeleid van Rijkswaterstaat koppelen aan de dagelijkse praktijk. In het hart van het blad zijn zeven belangrijke thema's uitgelicht: verlichting, energie winnen, duurzame werkomgeving, wegverharding, baggeren, grondverzet en duurzame gebiedsontwikkeling. Tijdens de ontwikkeling van de special bleven we trouw aan de bladformule van Geel!. Zo doopten we de rubriek Mooi Werk voor de gelegenheid om tot Groen Werk. Ook de cover laat duidelijk de relatie zien met het bedrijfsblad Geel!.

Natuurbelang

Met de winter voor de deur laten vogels, insecten en andere dieren zich minder vaak zien. Gelukkig is dit een tijdelijke status. Helaas gaat de biodiversiteit in de natuur wel achteruit: het aantal soorten planten en dieren neemt af. Toch valt er veel over te schrijven. Bureau Karin de Lange vloog dan ook de wijde wereld in voor Kien, hét kennis- en innovatiemagazine van het Ministerie van EL&I (voorheen LNV). Benieuwd naar wat we tegenkwamen? Blader naar Kien.

NEEM CONTACT OP

Tel. 070 - 365 44 34
karin@karindelange.nl