Bereiken, boeien, bindenBereiken, boeien, binden

Tekst en content

Tekstschrijven

was, is en blijft onze kernactiviteit. En daarbij stellen we hoge eisen aan onszelf. Een boodschap moet de ontvanger bereiken, boeien en binden. Zonder daarbij de integriteit uit het oog te verliezen. Elke tekst moet een avontuur zijn. Of het nu gaat om een brochure, een website of een magazine. Twintig jaar ervaring staat daar borg voor.

Eindredactie

roepen wij uit, als we in ons eigen of andermans werk een spelfout ontdekken. Deze laatste, kritische blik van de eindredacteur kan een verhaal redden. Zelfs als het maar om één letter gaat. Zie het verschil tussen ‘verkeersveiligheid' en ‘verkeersvuiligheid' of erger tussen ‘verankerd beleid' en ‘verkankerd beleid'. Eindredactie is cruciaal. Geen verhaal verlaat ons pand zonder.

Webschrijven

is afgestemd op de beperkte tijd en aandacht van het lezen vanaf het beeldscherm. Webschrijven betekent: kernachtig schrijven, scanbare content produceren en denken in gelaagdheid. Al onze redacteuren beschikken over ruime ervaring met het schrijven van teksten voor websites, digitale magazines, e-zines en nieuwsbrieven.

Webredactie

is het regelmatig verversen, updaten en actualiseren van websites. Waarbij de kracht zit in het herkennen van nieuws, het kanaliseren van informatie en het met vaart uitdragen ervan. Het actualiseren van een website kan bij ons in huis via het Content Management Systeem (CMS) van uw website. Voert u liever zelf de regie, dan sturen wij met evenveel plezier de nieuwe content toe.

Teksthuisstijlen

is een nieuwe discipline waarin wij ons met hart en ziel bekwaamd hebben. Want niet alleen de visuele identiteit kenmerkt de persoonlijkheid van een organisatie. Een aantrekkelijke tekststijl en herkenbare, authentieke toonzetting zijn minstens zo belangrijk. Bureau Karin de Lange observeert, inventariseert en bestudeert. En ontwikkelt zo een teksthuisstijl die representatief is voor bedrijf, medewerkers en klanten. 

Copy

is tekst pakkend en wervend aan de man brengen. Zo bedenken we slogans of reclameteksten voor diverse producten en diensten. Verleiden: daar draait het om. Onze teksten nodigen de lezer uit in actie te komen. 

Aanvullen en versterkenAanvullen en versterken

Beeld en vorm

Beeld

is onlosmakelijk verbonden met inhoud. Tekst en beeld moeten elkaar aanvullen en versterken. Onze fotografen, illustratoren, cartoonisten en filmmakers zijn door de jaren heen zorgvuldig geselecteerd. Of het nu gaat om dragend of illustratief beeld. We praten mee over standpunten, vlakverdeling, scherpte/diepte, beeldkwaliteit en uitstraling. ‘Every picture tells a story’, net als de tekst waar het beeld bij aansluit. Bij wijze van gezonde interactie.

 

Vormgeving

gaat over wat een bedrijf wil uitstralen. Wij werken al vanaf het begin samen met grafische specialisten die hun creativiteit en betrouwbaarheid vele malen hebben bewezen. Diversiteit staat voorop: een jongerenmagazine vraagt om een heel andere vormgeving dan de brochure van een bank of verzekeringsmaatschappij. Bij huisstijlen denken we samen met onze grafische partners na over een passend beeldmerk en bijhorende pay-off. 

Webdesign

vraagt om interactie. Webdesign moet aansluiten op de organisatiecultuur en ‘interacteren' met de overige communicatiemiddelen. Wij kennen de cultuur en de communicatiemiddelen van onze klanten en zorgen ervoor dat het webdesign van onze partners daar snel en probleemloos op aansluit. Webdesign pakken wij samen met onze geselecteerde partners op of met de webdesigners van onze klanten.

Tussen regie en ruimteTussen regie en ruimte

Projectmanagement en coördinatie

Projectmanagement

neemt bij ons een prominente plek in. Of u nu speelt met het idee van een jaarverslag of al uw communicatiemiddelen onder de loep wilt nemen. Een product van A tot Z begeleiden vergt veel organisatietalent. Dat talent hebben wij in huis. Van planningen en briefings maken en opdrachtgevers adviseren tot het aansturen van tekstschrijvers, fotografen, webbouwers, vormgevers, webdesigners en drukkers. Samen met u bepaalt de projectmanager op welke manier wij u het best van dienst kunnen zijn. Zo leggen we de basis voor een prettige samenwerking.

Bladmanagement

betekent de regie over een blad en het aansturen van alle betrokken partijen. Met oog voor uw boodschap leggen wij de juiste accenten en zetten we de inhoudelijke lijnen uit. Onze journalistieke drijfveren leiden ons langs fantastische bronnen, inspirerende interviews en schipladingen hoor en wederhoor. Beeldredactie, het aansturen van fotografen en vormgevers en het bewaken van alle deadlines is voor ons gesneden koek. En altijd met uw doelstellingen en belangen scherp in het vizier. Goed bladmanagement houdt een periodiek gezond, up-to-date en doelgroepgericht. 

Content management systemen

vergt technisch inzicht en kennis van web-beheer. Met onze samenwerkingspartners bieden wij ondersteuning bij het verzamelen, creëren, beheren en publiceren van elke denkbare website. De content komt in de juiste vormgeving op de juiste locatie in het CMS. Daarmee voorkomen we worstelpartijen met ingewikkelde applicaties op het web.

Vertalingen

zijn in communicatieland niet meer weg te denken. En waarom zouden we ook? Soms spreken we op een gewone werkdag meer vreemde talen dan onze eigen moerstaal. Dankzij onze goede contacten met de vertaalbranche zorgen wij voor professionele vertalingen. Van en naar elke denkbare taal.

Kennis delen is vermenigvuldigenKennis delen is vermenigvuldigen

Advies, begeleiding en coaching

Tekst- en communicatieadvies

Voor het schrijven van communicatieplannen en het geven van tekst- en communicatieadvies bent u bij ons aan het goede adres. Na een grondige analyse van uw doelgroepen, partners en stakeholders waarmee u communiceert bepalen we uw communicatiedoelstellingen en bijbehorende kernboodschap. Op basis daarvan ontwikkelen we een communicatiestrategie en geven we advies over de juiste inzet van communicatiemiddelen. 

Training en coaching

Als trainer coacht en begeleidt Bureau Karin de Lange uw communicatiemedewerker op locatie. Tijdens vaste bijeenkomsten denken we mee en dragen we ideeën aan die uw medewerker direct kan inzetten bij de uitvoering van communicatieprojecten. Denk hierbij aan tekst en uitleg over geschikte media voor de te communiceren boodschap. 

Begeleiding bij Europese aanbestedingen

Pakkende en kernachtige teksten overtuigen uw opdrachtgever tijdens aanbestedingstrajecten. Schrijven is onze kracht. Daarom kunt u uw inschrijving op Europese aanbestedingen met een gerust hart aan ons overlaten. We filteren voor u de kern uit het bestek en analyseren de vraag achter de vraag. We leggen de juiste accenten in uw plan van aanpak en formuleren de complete inschrijving of een deel ervan. Opgetekend met bedrijfseigen taalgebruik vanuit uw kracht en kern, zodat u een niet te missen speler bent. 

Workshops en cursussen

De kennis van bedrijfsjournalistiek en zakelijk schrijven die we in de loop der jaren hebben opgebouwd, delen we graag met u. Dat doen we op een creatieve en praktijkgerichte manier, zodat u de opgedane kennis direct kunt inzetten in de praktijk. Bureau Karin de Lange geeft regelmatig gastcolleges, schrijftrainingen en cursussen overtuigend (in)schrijven op Europese aanbestedingen. Op elke gewenste locatie. 

Schrijven vanuit krachtSchrijven vanuit kracht

NEEM CONTACT OP

Tel. 070 - 365 44 34
karin@karindelange.nl

TWITTER