Een bibliotheek aan kennisEen bibliotheek aan kennis

Terug naar overzicht

Een bibliotheek aan kennis

ma. 06 juni

Oud brood dat niet in de vuilnisbak verdwijnt, maar wordt omgetoverd tot een hartige snack en zo tóch nog bij de consument belandt. Een vleeskuikenstal die 65 procent minder elektriciteit verbruikt. Een bloemenkas die warmte oogst. En viskotters die dankzij een vernieuwingsplatform minder bijvangst hebben, zuiniger gebruikmaken van brandstof en de bodem minder beroeren. Het is een greep uit de inspirerende innovaties die we bij de productie van Kien tegenkomen.  

Om de maand mogen we weer aan de slag voor de nieuwsbrief van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. En interviewen we inspirerende agrariërs en vooruitdenkende beleidsmedewerkers. Hierin centraal staan kennis en innovatie in de agrosector en visserij. Doordat we zorg dragen voor de totale productie hebben we inmiddels een bibliotheek aan kennis opgebouwd. Toch worden we bij elk nummer weer verrast door alle innovaties die we tegenkomen. Een koeientuin, een varkenspension, alternatieven voor antibiotica in vlees, mosselzaadinvanginstallaties, kleding van brandnetels …. Dat zegt genoeg, toch?  

Deze maand start de productie van Kien nummer 11. Het thema is dit keer de multifunctionele landbouw. Ik ben benieuwd waar we nu weer naar toe mogen. Koeien aaien op een zorgboerderij in Gelderland? Rondscharrelen tussen kippen van de Rondeel in Barneveld? Of nog meer kennis opdoen bij een educatieve groenteteler?

Esther van Andel, tekstschrijver/(eind)redacteur Bureau Karin de Lange

NEEM CONTACT OP

Tel. 070 - 365 44 34
karin@karindelange.nl