De verhalen achternaDe verhalen achterna

Terug naar overzicht

De verhalen achterna

di. 07 juni

‘Jouw verhaal, ons nieuws’. De slogan zegt het al. Wie in Gelderland iets nieuws te melden heeft, kan binnen mum van tijd een bus met vier verslaggevers voor de deur verwachten. deBuzz, een mobiele redactie, is een slim initiatief van dagblad De Gelderlander en Omroep Gelderland om inwoners dichter bij het nieuws te brengen. De vrije journalistiek transformeert weer in snuffelen naar nieuws, razende reporters en burgerverhalen.  

Hier in het westen des land doen wij niet anders. Niet met een bus, maar met een fiets of een leenauto van Greenwheels. Niet voor de vrije journalistiek, maar voor bedrijfsjournalistiek. Ook in die tak van sport is het dichter bij de organisatie brengen van medewerkers een uitdaging. Daarom reist Bureau Karin de Lange graag van hot naar her.  

Deze week nog gingen wij voor DSWijzer, het personeelsblad van de sociale werkvoorziening DSW, naar Zoetermeer. Voor een interview met een van de medewerkers die vrijwilligerswerk doet in een bejaardenhuis. En collega’s wil stimuleren om dat ook te doen. Of wat dacht je van ons uitstapje naar het nieuwe Stadskantoor van Gemeente Den Haag? Voor de wijkkrant Leef Ruim gunden we de lezer vast een kijkje in het gloednieuwe pand. Het resulteerde in mooie kiekjes van de bibliotheek, receptie en bijzondere architectuur.  

Ook de komende weken staan weer een aantal interviews op de planning. In Utrecht, Delft, Rijswijk en Amsterdam. Want daar waar medewerkers zijn, bloeien verhalen voor bedrijfsbladen. Verhalen die - net als bij deBuzz - binnen no time gedeeld worden in bladen en op internet. ‘Jouw verhaal, ons nieuws’, heel herkenbaar. 

Esther van Andel, tekstschrijver/(eind)redacteur Bureau Karin de Lange

NEEM CONTACT OP

Tel. 070 - 365 44 34
karin@karindelange.nl